Tips til fremvisning af din bolig
Fremvisning af din bolig er et vigtigt led i salgsprocessen. Det er første gang, potentielle købere kommer ud og fysisk ser din bolig. Derfor vil vi nu gennemgå nogle ting der kan være en god idé at gøre før, under og efter fremvisningen, for at potentielle købere får den bedst mulige oplevelse.

Alt du skal vide om fremvisninger af din bolig

  • Inden fremvisningen
  • Under fremvisningen
  • Forbered dig på købers spørgsmål
  • Hvornår på dagen fremvises boliger?

Inden fremvisningen

Hold salgsopstillingen opdateret

Præsenter salgsopstillingen med de seneste oplysninger om boligen. Det giver køber et klart billede af, hvad de kan forvente, når de kommer til fremvisning. Hvis der opstår ændringer undervejs, så hold salgsopstillingen ajour med de nye detaljer, så du kan fange købernes opmærksomhed.

Hav salgsopstillingen liggende og klar

Selvom de fleste købere finder salgsannoncen online, foretrækker mange at have en printet salgsopstilling. Det er derfor en smart idé at have salgsopstillingen ved hånden, hvis køber har spørgsmål til noget i den.

På den måde kan du hurtigt henvise til den, så du kan svare på eventuelle spørgsmål om boligen eller salgsopstillingen.

Fix småting

Har du nogle småreparationer, som du har udskudt i lang tid? Så er det nu, du skal få dem ordnet.

Dit hjem skal nemlig fremstå så indbydende og velholdt som muligt, når du skal have potentielle købere på besøg. Derfor er det vigtigt, at du tager dig af de små ting, der kan trække ned i helhedsindtrykket, som f.eks. et løst dørhåndtag eller en synlig ledning.

Ryd op og luft ud

Fjern alt overflødigt rod fra bordene, hylderne, skabene og gulvene. Det giver et mere rummeligt og harmonisk udtryk, og gør det lettere for køberne at forestille sig, hvordan de selv ville indrette sig. Sørg også for at lufte godt ud i alle rum, så der ikke er nogen dårlig lugt eller støvet luft. Du kan eventuelt bruge nogle friske blomster eller planter til at skabe en behagelig duft og atmosfære.

Tænd lys og åbn gardiner

Et lyst og venligt hjem er mere tiltrækkende end et mørkt og trist et. Tænd alle lamper, og åbn gardinerne eller persiennerne, så der kommer så meget naturligt lys ind som muligt. Det fremhæver din boligs bedste sider, og får den til at virke større og mere indbydende.

Gør rent og puds vinduer

Det siger sig selv, at din bolig skal være pletfri, når du skal have fremvisning. Gør grundigt rent i alle rum, og sørg for at fjerne støv, pletter, fedt og kalk fra alle overflader. Puds også vinduerne, så de er rene og klare, og giver et godt udsyn til haven eller omgivelserne.

Hav styr på haven

Haven (og resten af husets udvendige) er faktisk ofte overset når man skal fremvise en bolig. Men det er både det første og sidste som potentielle købere kommer til at se af boligen.

Og fordi at især førstehåndsindtryk er super vigtigt til en fremvisning, så sørg for at haven og resten af husets udendørs arealer er i tip top stand.

Som minimum skal græsset slås, hækkene trimmes samt fliser vaskes og renses for ukrudt.

Der er også billige point at hente, hvis du lige retter det skæve postkassenummer op, og får havemøblerne arrangeret ordenligt.

Begræns husdyr og børn

Dine børn eller din hund er da helt sikkert skidesøde.

Men de er i bedste fald distraherende, og i værste fald har potentielle købere stærk allergi. Altså for hunden.

Få derfor gerne børn passet og lånt hunden ud til naboen hvis muligt, og fjern også eventuelle spor af husdyr som pels af sofaen, så det er pænt og ryddeligt. 

Få vasket og tørret inden fremvisning

Undgå at vaskemaskinen er i gang mens der er fremvisning.

I forlængelse af dette, så undgå også at der står et tørrestativ med dit lidt for slidte undertøj inde i stuen eller på terrassen når du har fremvisning. Det sender ikke et godt signal, og fylder meget i boligen. Derfor kan dit hus se markant mindre ud end det egentlig er, hvis der står et tørrestativ midt i stuen.

Gør det hyggeligt

Når du skal fremvise din bolig til potentielle købere, er det vigtigt at skabe en hyggelig og indbydende stemning. Du kan gøre dette ved at pynte med friske blomster i vasen, sprede en behagelig duft i entréen med duftepinde, og bage boller eller kage, som du kan servere for dine gæster. På den måde vil din bolig ikke bare se godt ud, men også dufte godt og smage godt.

Det handler om at få din bolig til at føles som et hjem, hvor man kan slappe af og nyde livet. Hvis du kan få potentielle købere til at forestille sig, hvordan det ville være at bo i din bolig, har du større chance for at sælge den hurtigt og til en god pris.

Under fremvisningen

Førstehåndsindtrykket betyder alt

Åbn døren med et smil og invitér ind med entusiasme.

Jo mere imødekommende du er, jo mindre vil de tøve med at stille spørgsmål og kigge rundt. På dén måde går interesserede købere ikke derfra med flere spørgsmål end de kom med, og de vil derfor være meget mere motiverede til at afgive et bud på din bolig.

Fokuser på, hvad der gør dit hjem unikt

Har du en forrygende udsigt eller en flot have? Eller er gulvet fint og velholdt? Så husk at påpege de pæne og unikke detaljer i dit hjem, så det skiller sig ud.

Lad køberen fare sig vild

Det er vigtigt at være tilgængelig, men det betyder ikke at man skal løbe i hælene på interesserede købere under fremvisningen. Det er også meget vigtigt at de får lov til at gå rundt og kigge selv, uden at de føler sig overvåget.

Så kan de bedre danne sig et indtryk af boligen, fordi de kan fokusere på boligens kvaliteter i eget tempo.

Forbered dig på købers spørgsmål

Området

Forbered dig på at fortælle om nærområdet. Når du skal fremvise din bolig, vil potentielle købere gerne vide mere om, hvad området har at byde på. Hvordan er skolegangen og fritidsmulighederne? Hvem er dine naboer, og hvordan er stemningen i kvarteret? Er der planlagt nogle ændringer i infrastrukturen eller miljøet, som kan påvirke boligens værdi eller livskvaliteten? Og selvfølgelig, hvor finder man den lækreste pizza i byen? Det er en god idé at have nogle klare og positive svar på disse spørgsmål, før du åbner døren for interesserede.

Hvorfor sælger du?

Hvad er grunden til dit boligsalg? Måske har du fundet drømmeboligen, måske har du brug for mere plads, eller måske har du bare lyst til at prøve noget nyt. Uanset hvad, så er det vigtigt at være ærlig og tydelig om din motivation for at sælge din bolig. Hvis du har købt boligen for nylig, kan det vække nysgerrighed hos potentielle købere, hvorfor du allerede vil flytte igen. Derfor er det en god idé at forklare årsagen til dit boligsalg.

Seneste renoveringer

Det er vigtigt at informere om eventuelle renoveringer i boligen. Du kan forvente at blive spurgt om, hvornår renoveringerne blev lavet, og hvem der stod for dem, når du viser boligen frem.

Hvornår på dagen fremvises boliger?

Et spørgsmål mange har, når boligen skal sælges er, "Hvornår er det bedst at vise boligen frem til købere".

Vi har kigget ned i tallene for fremvisninger, og ved lige præcis hvornår, køberne ønsker fremvisninger. Kort fortalt afhænger det af, hvilken dag på ugen der er tale om. I hverdagen placeres fremvisninger oftest efter almindelig arbejdstid, da folk her har tid og lyst til at se på boliger. Derfor er det mest almindeligt at fremvise boliger mellem kl. 15:00 og 18:00 på hverdage. 

I weekenden er det omvendt. Her er det typisk først på dagen, at folk er interesserede i at se på boliger. Derfor er det mest almindeligt at fremvise boliger mellem kl. 10:00 og 15:00 i weekenden. På den måde får køberne mulighed for at se flere boliger mens solen er fremme, og kan derfor ofte samle en række boliger, de ønsker at se lørdag eller søndag.

Det betyder, at det er nemt at få fremvisninger til at passe ind i en travl hverdag. Man behøver hverken tage fri fra arbejde, eller stå til rådighed i tide og utide for at vise boligen frem. Da fremvisningerne alligevel ligger udenfor normal arbejdstid, er det også oplagt at gøre det selv.


Overvejer du at sælge din bolig? 🏡

Du får din egen personlige ejendomsmægler, som følger sagen fra start til slut. Derfor skal du ikke tænke på forhandling med købere, tungt papirarbejde eller juridiske spidsfindigheder. Læn dig blot trygt tilbage, imens vi sætter din bolig til salg.

Læs mere her:
Kontakt vores ejendomsmæglere